Цветници во црквата Свети Никола во Престон

1074

Господи, Кој го воскресна од гробот четвородневниот Лазар, сите , со врбови и палмови гранчиња, си ги научил да Ти пеат: Благословен е Оној што доаѓа. (Седален на празникот, глас 4) 


На 09 Април, на празникот Цветници, во црквата Свети Никола во Престон се богослужеше Празнична утрена и Света Златоустова Литургија.

На литургијата, верниот народ се заблагодари на Бога и се причести со Христовите тајни.

 

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11

Previous articleЦветници во црквата Свети Илија во Футскрај
Next articleПоддршка на протестот за унитарна и заедничка Македонија во Мелбурн