Свети Георгиј Победоносец – Света Божествена Литургија во црквата Света Петка во Мил Парк

1014

На 6 Мај, 2017 г., кога го празнуваме споменот на Светиот Великомаченик Георгиј Победоносец, во црквата Света Петка во Мил Парк се отслужи Света Божествена Литургија.

На Литургијата, верниот народ се заблагодари на Бога и се причести со Светите Христови Тајни.

20170506_Sveti_Gorgi_Sv_Liturgija_MIll_Park_01 20170506_Sveti_Gorgi_Sv_Liturgija_MIll_Park_01_1 20170506_Sveti_Gorgi_Sv_Liturgija_MIll_Park_02_1 20170506_Sveti_Gorgi_Sv_Liturgija_MIll_Park_03_1 20170506_Sveti_Gorgi_Sv_Liturgija_MIll_Park_04_1

Previous articleСвети Георгиј Победоносец – Божествена Литургија во манастирот Донибрук
Next articleЧетврта Недела по Пасха – на Раслабениот – во манастирот Донибрук