Крстопоклона недела во црквата Света Богородица – Пречиста, Ливерпул, Сиднеј

1071

Чесниот Христов крст гледајќи го денес изложен, да му се поклониме, и верно да се развеселиме со љубов целивајќи го, доброволно распнатиот на него Господа молејќи Го, да нѐ удостои сите нас, и на чесниот крст да се поклониме, та и воскресението неосудено да го достигнеме. (Егзапостилар на празникот) 


На 19 Март, во Третата недела на Великиот пост кога го чествуваме и му се поклонуваме на чесниот и животворен крст Христов, во црквата Света Богородица – Пречиста во Ливерпул, Сиднеј, се отслужи Утрена и Света Божествена Литургија.

На Литургијата, верниот народ се поклони на животворниот крст, заблагодари на Бога и се причести со Христовите тајни.

IMG_01 IMG_03 IMG_04 IMG_05 IMG_05a IMG_06 IMG_07 IMG_08 IMG_09 IMG_10 IMG_11 IMG_12 IMG_13 IMG_14

Previous articleКрстопоклона недела во манастирот Донибрук
Next articleАкатист на Пресвета Богородица, Соборна Црква, Сиденхам