Двојна радост – Благолепен храм на Свети Никола во Перт

Верните чеда при МПЦО Свети Никола, Перт, во ова 2017 - то Лето Господово, на самиот ден Велигден ќе имаат двојна радост. Радоста за Воскресението...

Започна малтерисувањето на внатрешноста на новоизградената црква во манастирот Донибрук

Уште еден благословен ден! На 16 ноември, 2017 година, започна малтерисувањето на внатрешноста на новоизградената црква во манастирот Донибрук. Оваа фаза, како дар за светиот Прохор...

Од тековните градежни активности на новата црква „Свети Никола“ во Перт

По летните одмори, повторно се отпочна со градежните работи на новата црква Свети Никола на 69 Angove St. North Perth. Во моментот се работи на:...

Благословен почеток на нови градежни работи во Свети Илија, Футскрај

На 29 септември во Попразненството на празникот Воздигнување на Чесниот и Животворен Крст, со благослов на надлежниот Архиереј, во црквата Свети Илија во Футскрај...

Од тековната изградба на новиот храм во манастирот „Свети Прохор Пчински“ во Донибрук

„Ако некој од браќата, од малодушност и нетрпеливост тагувал за тоа, што долго време нема да го предложат за мантија, јероѓаконски или јеромонашки чин,...

Уште еден благословен работен ден во манастирот Донибрук

Уште еден благословен работен ден на новата манастирска црква во Донибрук! На 18 август, 2018 година, во манастирот Свети Прохор Пчински во Донибрук, Викторија, група...

Од изградбата на Митрополијата и Православниот културен центар при Соборната Црква во Сиденхам

Со Божји благослов од неодамна започнаа градежните работи на Митрополијата и Православниот културен центар при Соборната црква во Сиденхам, Мелбурн. Во тек се завршните...