Маченичка Даниела од Букурешт

Многупати се случува сите ние да се прашуваме: „Постојат ли светители денес?“ Одговорот е еден. Божји светители ќе се појавуваат секогаш и засекогаш. Нивното...

Elder Amphilochios Makris of Patmos

The blessed Elder Amphilochios (Makris) was born December 13, 1889, on the holy island of Patmos, where St. John the Evangelist received and wrote...