Prayer to a child for his parents

Колку сум радосен Господи, кога се обраќам кон Тебе и Те молам замоите родители! Тие постојано се грижат за мене. Се трудат и соголема...

Parental prayer for children

Боже и Отец наш кој си на Небесата, кој го љубиш човекот и чие милосрдие е неискажливо, имај милост и кон моите деца, за...

Prayer for those who are married

О, Милосрден Боже, усрдно те молиме, секогаш да нè потсетуваш дека бракот е светиња и дека како таков мораме да го чуваме. Дарувај ни...

On Watch - Prayers for any time

Prayer is a great weapon, a rich treasure, a wealth that is never exhausted, an undisturbed refuge, a cause of tranquillity, the root of...

Молитва кон Свети Лука Кримски

О, себлажен исповедниче, светителу, оче наш Лука, велик угоднику Христов! Ние, кои со умиление ги преклонивме колената на срцата наши и припаѓаме пред кивотот...