The Prayer Book

Молитва за простување

Спасителу мој, научи ме од сè срце да им простувам на оние што со нешто ме навредиле, бидејќи знам дека не можам да застанам...

Песнопеенија од Првата седмица на Великиот Пост

Да постиме со пост пријатен, благоугоден на Господа: постот е бегање од злото, воздржување на јазикот, отфрлање на гневот, похотите, озборувањето, лагата, прекршувањето на...

Молитва на старец Софрониј (Сахаров)

Господи, Ти си ми дал заповед да љубам, но јас не наоѓам во себеси сила за таа љубов. Ти дојди за да го исполниш во...

The first prayers of the Christian

Исусова молитваГосподи Исусе Христе, Сине Божји, смилувај се на мене, грешниот!Господова МолитваОче наш, Кој си на небесата, да се свети Името Твое, да дојде...

Prayer to Saint Naum the Miracle Worker

Тебе, угоднику на Живиот Бог, Науме чудотворче, со љубов ти се поклонуваме и ти благодариме за многуте твои чудесни дела, со кои им помогна...

Молитва на Свети Нектариј Егински кон Мајката Божја

Марија, Дево Пречиста, Пресвета Богородице! Царице, Богомајко Дево, Покрове кој покриваш сè! Повисока од Небесните Сили, Ти си Светлост над светлоста! Пречесна Владичице на сите небесни војски! Надеж...

Prayer to the venerable father Prohor Pchinski

О, свети и преподобен оче наш Прохоре, велики угоднику Господов, наш топол застапнику и секогаш брз помошнику. Помогни ми на мене грешниот и раслабениот...