Благовештение во црквата Свети Илија во Футскрај

1021

Архистратигот на ангелските сили беше испратен од Бога при чистата Дева да ѝ го благовести необичното и неискажливо чудо: бессеменото воплотување на Бога од неа и нејзиното девствено раѓање, заради обновување на целиот човечки род. (Светилен на Празникот) 


На 07 Април, на празникот Благовештение, во црквата Свети Илија во Футскрај се богослужеше Света Божествена Литургија.

На литургијата, верниците се заблагодарија на Бога и се причестија со Христовите тајни.

IMG_0888 IMG_0889 IMG_0890 IMG_0896 IMG_0899 IMG_0900 IMG_0901 IMG_0905 IMG_0906 IMG_0907 IMG_0909 IMG_0911 IMG_0915 IMG_0918 IMG_0920

Previous articleБлаговештение во манастирот Донибрук
Next articleПразникот Цветници во црквата Свети Никола во Перт