8-ми Ден, бр. 64

1235

Содржина:

Митрополит г. Петар – Божикна Посланица

St Leo The Great – Sermon 22 – The mystery of the incarnation demands our joy

Gleanings from Orthodox Christian Authors and the Holy Fathers On the Nativity of Christ

Архимандрит Авксентиј – БОГОЈАВЛЕНИЕ

Archbishop John Maximovich of Shanghai and San Francisco A Sermon about Holy Water

Priest David Moser Why do we bless homes on Theophany with Holy Water?

Синаксар во Неделата Сиропусна

Synaxarion of Forgiveness Sunda

Рекоа: За постот

Христијански приказни – Царот и Монахот

St. John Chrysostom Orthodox Christian Fasting

Gleanings from Orthodox Christian Authors and the Holy Fathers ON THE CROSS

Епископ Панкратиј: За изборот на духовен отец

Настани за паметење: Во слава на Бога – Богослужбени книги на македонски јазик. Промоција на книги и изданија во црквата „Света Петка“ во Мипарк

Летен камп за Православна веронаука

Службен дел на Австралиско-Новозеландската Епархија (27.01.2017 – 23.02.2017)

Вести од Светот

 

ПРЕЗЕМЕТЕ ГО 64.БРОЈ НА СПИСАНИЕТО

 

Previous articleЧетврта недела на Великиот пост во Соборната Црква во Сиденхам, Мелбурн
Next articleДуховна светлина – радио емисија на Мак-Фм 103,3 во Перт