69-ти број на 8 ДЕН

881

Содржина

Митрополит Петар – Велиденско Послание … стр. 4
Да не очајуваме, туку да гориме со сјајот на Воскресението
Антониј, Митрополит Сурожски … стр.10
МИСТЕРИЈАТА НА ПАСХА…… стр. 11
Protopresbyter Thomas Hopko Pentecost: The Descent of the Holy Spirit …… page 14

Selected Quotes of the Fathers on Pentecost and the Holy Spirit …….. page 17

СВЕТИ ГРИГОРИЈ БОГОСЛОВ: ЗА СВЕТИОТ ДУХ……… стр.24
Свети Игнатиј Брјанчанинов ЧОВЕЧКИТЕ НАУКИ
……………………… стр. 26
Архимандрит Серафим
ОМРАЗАТА И ПОМИРУВАЊЕТО ……………… стр. 27

Преподобен Амвросиј Оптински
ПОУКИ КОН ОНИЕ КОИ СЕ ПРИЧЕСТУВААТ … стр. 30

ЧЕТИРИЕСЕТ (40) ГОДИНИ ЈУБИЛЕЈ ОД ГОЛЕМОТО ОСВЕТУВАЊЕ НА ЦРКВАТА “СВЕТИ НИКОЛА” – ПРЕСТОН … стр. 31
FORTY (40) YEAR ANNIVERSARY SINCE THE GREAT CONSECRATION OF “ST. NIKOLA” CHURCH IN PRESTON …. page 37

1000 ГОДИНИ ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА …. стр. 42

ОДБЕЛЕЖАН СПОМЕНОТ НА СВЕТИОТ СВЕШТЕНОМАЧЕНИК КИПРИЈАН, ЗАШТИТНИКОТ НА ГРАДОТ ДЕМИР ХИСАР …. стр. 44

Преземи го бројот

Previous articleСвета Литургија во манастирот Свети Прохор Пчински во Донибрук
Next articleСвета Литургија во црквата Свети Никола во Престон (Осма Недела по Педесетница)