Четврт Акатист на Мајката Божја во Футскрај

289

На 12 април, 2024 година, во петокот од Четврта седмица на Великиот Пост, во црквата Свети Пророк Илија во Футскрај, се отслужи Мало Повечерие и Акатист кон Пресвета Богородица.

После Акатистот се изврши и чинот на благословување и осветување на принесените петолебија. Богослужеше: протоереј – ставрофор Љупчо Каревски.

On April 12, 2024, on the Friday of the Fourth Week of Great Lent, a Small Compline and Akathist to the Blessed Virgin Mary were served in the Church of Saint Prophet Ilija, Footscray.

After the Akathist, the act of blessing and sanctifying the offered loaves of bread was performed.

Previous articleБлаговештение, Недела на Крстопоклона и Неделно училиште за дечињата во Футскрај
Next articleПофалба на Богородица (Целиот Акатист) и Петта Недела од Великиот Пост во Престон