Царски часови и Вечерна богослужба во манастирот Свети Прохор Пчински во Донибрук

946

На 26 април, 2019 година, во Светиот и Велик Петок, во манастирот Свети Прохор Пчински во Донибрук, Мелбурн, се отслужија Царските часови и вечерна богослужба на која беше изнесена Плаштаницата на која е изобразено Телото Исусово.

Previous articleЦарски часови и Вечерна богослужба во црквата Свети Илија во Футскреј
Next articleУтрена богослужба и Оплакувањето Христово во црквата Света Злата Мегленска во Хоперс Кросинг