СООПШТЕНИЕ до парохијаните од Архирејското намесништво за Викторија

1433

Архирејското намесништво за Викторија, ги информира парохијаните, дека од 09 Ноември 2020 г., според најновите регулации од владата, на редовните богослужби во црквите и манастирите во Викторија ќе можат да бидат присутни 20 луѓе. Најавувањето и закажувањето е задолжително. За деталите, ве молиме контактирајте ги вашите локални парохиски свештеници.

Во црквите ќе се извршуваат крштевки, венчавки и опела со погребенија со максимален број од 20 луѓе.

 Црквите и манастирите во Викторија остануваат да бидат редовно  отворени за сите ваши лични потреби. Најавувањето и закажувањето е задолжително. Ве молиме за деталите јавете се кај вашите локални парохиски свештеници.

Ве замолуваме за време на посетувањето на црквите и манастирите да се придржувате до сите актуелни Ковид-19 заштитни полиси и регулации. 

Од Канцеларијата на
Архиерејското намесништво за Викторија
и парохиските свештеници 

09.11.2020

Previous articleСООПШТЕНИЕ до парохијаните од Архирејското намесништво за Викторија
Next articleПравославен џепен календар за 2021 година