СООПШТЕНИЕ до парохијаните од Архирејското намесништво за Викторија

900

Архирејското намесништво за Викторија ги информира парохијаните, дека од 28 Октомври 2020 г., црквите и манастирите во Викторија се отворени за посета.

Според најновите рестрикции од владата на Викторија, на редовните богослужби ќе можат да бидат присутни 10 луѓеНајавувањето и закажувањето е задолжително. За деталите, ве молиме контактирајте ги вашите локални парохиски свештеници.

Во црквите ќе се извршуваат венчавки и крштевки со максимален број од 10 луѓе, а опела и погребенија со максимален број од 20 луѓе.

Исто така, црквите и манастирите во Викторија ќе бидат редовно отворени за сите ваши лични потреби. Најавувањето и закажувањето е задолжително. Ве молиме за деталите јавете се кај вашите локални парохиски свештеници.

Ве замолуваме за време на посетувањето на црквите и манастирите да се придржувате до сите актуелни Ковид-19 заштитни полиси и регулации. 

Од Канцеларијата на Архиерејското намесништво за Викторија

28.10.2020

Previous articleOrthodox religious education for Macedonian students in public schools in New South Wales, Australia
Next articleСООПШТЕНИЕ до парохијаните од Архирејското намесништво за Викторија