СЛУЖБЕН ДЕЛ НА АВСТРАЛИСКО-НОВОЗЕЛАНДСКАТА ЕПАРХИЈА (03.04.2019 – 14.05.2019)

1296

ЕПАРХИСКИ ЦРКОВЕН СУД:

Епархискиот Црковен суд на Австралиско-новозеландската епархија заседаваше и:

на 03.04.2019 г., со ПРЕСУДА бр.1/2019, протоерејот Глигор Киселинов го лиши од свештеничкиот чин и го врати во редот на лаиците;

на 14.05.2019 г., со ПРЕСУДА бр. 2/2019, лицата Стево Крстевски, Богдан Беговски, Мирјана Симјановска, Круме Трајковски, Љубиша Додевски, Ангел Николов и Борис Петревски, ги исклучи трајно од телата и органите на МПЦО Свети Димитриј Солунски во Спрингваел, како и од телата и органите на МПЦ-ОА, без право да бираат и да бидат бирани.

од Канцеларијата на МПЦЕАНЗ

Previous articleСвета Литургија во Соборната црква во Сиденхам (Недела на Самарјанката)
Next articleСвета Литургија во црквата Свети Илија во Футскреј (Недела на Слепиот)