Сиропусна недела – Прочка во Сиденхам

411

На 17.03.2024 кога ја празнуваме Сиропусната (Проштална) недела, Света и Божествена Литургија се богослужеше во Соборниот храм во Мелбурн. Богослужеше ереј Александар Николовски.

За многу години!

Previous articleНедела на блудниот син – Мелбурн, Футскрај
Next articleСиропусна недела (Прочка) и почеток на Неделното училиште за деца во Футскрај