Света Литургија во црквата Света Злата Мегленска во Хоперс Кросинг (Недела на Православието)

856

На 8 март 2020 година, во Првата недела од Великиот пост (Недела на Православието), кога се празнува споменот на првото и второто наоѓање на главата на Свети Јован Крстител, во црквата Света Злата Мегленска во Хоперс Кросинг, Мелбурн, се богослужеше утрена богослужба и Света Божествена Литургија.

Previous articleСвета Литургија во црквата Свети Никола во Престон (Недела на Православието)
Next articleСвета Литургија во црквата Свети Пророк Илија во Фуцкреј (Недела на Православието)