Решение на АЦС на МПЦ-ОА – Второстепена Пресуда со која протоерејот Глигор Киселинов е лишен од свештеничкиот чин

2599

На 21 октомври 2019 година, во поштенското сандаче на Австралиско-новозеландската епархија пристигна Решението на Архиепископскиот суд на МПЦ – ОА бр.6 од 18.07.2019 г., со што се потврди Пресудата донесена од Епархискиот црковен суд на Австралиско-новозеландската епархија бр.01/19 од 03.04.2019 г., со која на протоерејот ГЛИГОР КИСЕЛИНОВ му е изречена казна ЛИШУВАЊЕ ОД СВЕШТЕНИЧКИОТ ЧИН И ВРАЌАЊЕ ВО РЕДОТ НА ЛАИЦИТЕ.

Previous articleСвета Литургија во црквата Свети Никола во Перт (Собор на Свети Архангел Михаил)
Next articleСвета Литургија во Соборната црква во Сиденхам (23-та Недела по Педесетница)