Православен џепен календар за 2021 година

980

Со благослов на Неговото Високопреосвештенство Митрополитот г. Петар, излезе од печат Православниот џепен календар за 2021 година. Календарот ги содржи сите информации за календарската година и контактите на парохиските цркви, парохиските свештеници и манастирите.

Каленадарчето е испечатено со лесно читлива големина на буквите и е достапно за верниците во сите парохиски цркви и манастири во Австралиско-новозеландската епархија.

Previous articleСООПШТЕНИЕ до парохијаните од Архирејското намесништво за Викторија
Next articleБожикно послание на Митрополитот г. Петар