Православен календар за 2024 година на Епархијата за Австралија и Нов Зеланд

5888

Со благослов на Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Преспанско – пелагониски и Администратор Австралиско – Новозеландски г. Петар, излезе од печат Православниот календар за висококосната (престапна) 2024 година. Календарот ги содржи сите информации за календарската година и контактите на парохиските цркви, парохиските свештеници и манастирите во МПЦЕАНЗ.

Каленадарчето е испечатено со лесно читлива големина на буквите и е достапно за верниците во сите парохиски цркви и манастири во Епархијата за Австралија и Нов Зеланд.

Previous articleВечерна богослужба во чест на Светите Козма и Дамјан
Next articleОбновување на храмот на Свети Георгиј во Лида – Ѓурѓиц – Свето Предание