Пикник во манастирот во Донибрук

1113

На 25 декември 2023 година, на празникот Свети  Спиридон Тримитунски, во Манастирот Свети Прохор Пчински во Донибрук, 130 Springs Road, Donnybrook, Vic. 3064, ќе се одржи традиционалниот Пикник. 

Во 08,00 часот утрена Богослужба и Света  Литургија. Во 11,00 часот послужување со благословено манастирско гравче. На Пикникот ќе ве забавува весела македонска музика. Ќе има и богата лотарија. Влезот е 20,00 долари од возило.

Ве очекуваме, 

Од Манастирот  Свети Прохор Пчински – Донибрук 

Previous articleСредба во Соборниот храм во Мелбурн
Next articleЛетен камп по веронаука во Мелбурн