За време на постот човекот живее со зборот од устата Божја

1999

За време на постот, човекот ја избира храната што е добра за него, храната која не се заснова на физички (телесен) ум, туку на умот на човекот кој живее со зборот што излегува од устата на Бога. Во постот, човекот го дефинира својот живот заснован не врз самиот себе туку на Бога. Тој го отвора патот за самиот да ги познае своите таленти, потреби и цел. Преку телото, ние го бараме Духот, па потоа Христа, Кој е вистинската храна и живата вода.

Владика Павле Алепски

Previous articleВо Бризбен изградбата на новата црква напредува – поставена е темелната плоча
Next articleСвета Литургија во Соборната црква во Сиденхам (24-та Недела по Педесетница)