Во Бризбен започна изградбата на новиот храм посветен на Успението на Пресвета Богородица

2281

На 5 Октомври, 2019 година, по молитвата и извршениот мал водосвет се започна со изградбата на новиот храм посветен на Успението на Пресвета Богородица во Бризбен. Радоста на парохијаните беше голема. Тие упатија благодарствени и срдечни молитви кон Мајката Божја – Богородица, таа да биде нивен помошник и покровител при изградбата на храмот во слава на Нејзиниот Син Спасителот Господ Исус Христос.

 

 

Previous articleСвета Литургија во црквата Свети Никола во Перт (15-та Недела по Педесетница)
Next articleСвета Литургија во Соборната црква во Сиденхам (16-та Недела по Педесетница)