Акатист на Мајката Божја во Сиднеј

445

Во текот на Великиот Пост во храмот „Пресвета Богородица – Пречиста“ во Ливерпул, Сиднеј – беа богослужени Акатисти кон Мајката Божја на кои верниот народ носеше петтолебија и истите беа благословени и прекршени од парохискиот свештеник: протоереј Рубин Бојчески.

Објавуваме фото материјал од четвртиот дел на акатистот во четвртата недела на 12 април и целиот акатист од петтата недела на 19 април.

Пресвета Богородице моли се за нас грешните.

Previous articleПофалба на Богородица (Целиот Акатист) и Петта Недела од Великиот Пост во Престон
Next articleЧетврта Недела од Великиот Пост и неделно училиште за дечиња во Футскрај