Акатист на Мајката Божја во Петтата недела од Великиот Пост во Футскрај

220

На 19 април, 2024 година, во петокот од Петтата седмица на Великиот Пост, во црквата Свети Пророк Илија во Футскрај, се отслужи Мало Повечерие и Акатист кон Пресвета Богородица.

После Акатистот се изврши и чинот на благословување и осветување на принесените петолебија. Богослужеше: протоереј – ставрофор Љупчо Каревски.

On April 19, 2024, on the Friday of the Fifth Week of Great Lent, a Small Compline and Akathist to the Blessed Virgin Mary were served in the Church of Saint Prophet Ilija, Footscray.

After the Akathist, the act of blessing and sanctifying the offered loaves of bread was performed.

Previous articleЧетврта Недела од Великиот Пост и неделно училиште за дечиња во Футскрај
Next articleПофалба на Мајката Божја (Акатист) и Петтата Недела од Великиот Пост во Сиденхам