Светол Петок во црквата Свети Никола во Перт

993

На 13 април, 2018 година, на Светол Петок, кога Црквата го празнува споменот на обновувањето на храмот на Богородица – Живоносен источник и споменот на светиот-свештеномаченик Ипатиј Гангрски, во црквата Свети Никола во Перт, се богослужеше утрена богослужба и Света Божествена Литургија.

Previous articleСветол Петок и Празникот Пресвета Богородица – Живоносен Извор во манастирот Донибрук
Next articleСветла Сабота – Света Литургија во манастирот Свети Наум Охридски во Роклин