Осветување и поставување на нови крстови на новата црква посветена на Свети Никола во Перт

1769

На 9 септември 2017 г., кога се празнуваат светиот маченик Фануриј и преподобниот Пимен Велики, во црквата Свети Никола во Перт, се богослужеше Божествена Литургија.
По Литургијата верниот народ имаше можност да присуствува на свет чин – осветување на крстовите и поставување на новата црква.
Радоста кај многубројниот народ беше видлива, исто така и желбите и посакувањата, што поскоро да се стигне до денот на осветувањето на прекрасниот храм на Светиот Никола.

Previous articleСвета Божествена Литургија во црквата Свети Илија во Футскрај, Мелбурн
Next articleЖитие на свети Јован Руски