Не отфрлај ме Боже Мој, но мене која се каам спаси ме

1551

Во Светата и Великата Среда го славиме споменот на жената блудница, која го помаза Господа со миро, непосредно пред страдањата на Спасителот. Христос го пофали нејзиното добро дело и го наговести Своето погребение.

Previous articleВелика Среда – Литургија на Претходно-осветени дарови во црквата Света Петка во Мил Парк
Next articleДенес Јуда се согласи на предавство