Мало Повечерие со Акатист кон Пресвета Богородица во црквата Свети Илија во Футскрај

1386

На 9 март 2018 година, во петокот на Третата седмица од Великиот Пост, во црквата Свети Илија во Футскрај, Мелбурн, се отслужи Мало Повечерие и Акатист кон Пресвета Богородица. На богослужбата се изврши и благословување на принесените петолебија.

 

Previous articleМало Повечерие со Акатист кон Пресвета Богородица во црквата Свети Никола во Перт
Next articleМало Повечерие со Акатист кон Пресвета Богородица во црквата Св. Злата Мегленска во Хоперс Кросинг