Денес Јуда се согласи на предавство

2111
Предавството Јудино. Автор: Дучо ди Буонисења, XIII в.

Денес Јуда се согласи на предавство, а Кајафа неволно признава дека еден треба за сите доброволно да пострада. Избавителу наш, Христе Боже, слава Ти. (Тропар глас 8)

 

Previous articleНе отфрлај ме Боже Мој, но мене која се каам спаси ме
Next articleВелики четврток – Вечерна со Василиева Литургија во црквата Св.Петка во Мил Парк