Богослужби

Света Литургија во црквата Света Злата Мегленска во Хоперс Кросинг

На 12 февруари, 2019 година, кога се празнува споменот на светите три светители: Василиј Велики, Григориј Богослов и Јован Златоуст, во црквата Света Злата...

Празникот Раѓање на Пресвета Богородица во црквата Свети Никола во Престон

На 21 септември, 2018 година, на празникот Раѓање на Пресвета Богородица, во црквата Свети Никола во Престон, Мелбурн, се богослужеше празнична утрена богослужба и...

Света Божествена Литургија во црквата Свети Илија во Футскрај

На 26 октомври 2017 година, кога се празнува споменот на светата великомаченица Злата Мегленска и на светите маченици Карп и Папила, во црквата Свети...

Вознесение Христово - Спасовден во црквата Свети Никола во Престон

На 17 мај, 2018 година, на празникот Вознесение на нашиот Господ Исус Христос, во црквата Свети Никола во Престон, Мелбурн, се богослужеше празнична утрена...

Празникот Раѓање на Пресвета Богородица во црквата Свети Илија во Футскрај

На 21 септември, 2018 година, на празникот Раѓање на Пресвета Богородица, во црквата Свети Илија во Футскрај, Мелбурн, се богослужеше празнична утрена богослужба и...

Вознесение Христово - Спасовден во црквата Свети Никола во Перт

Откако ја зеде на рамо заблудената наша природа, Спасителе, се вознесе и ја приведе при Бога отецот. (Песна од празничниот канон, глас 5) На 25.05.2017...

Света Литургија во манастирот Свети Прохор Пчински во Донибрук

На 30 март, 2019 година, кога се празнува споменот на преподобниот Алексеј Човек Божји и светиот маченик Марин, во манастирот Свети Прохор Пчински во Донибрук,...