Чудесата на верата

Чудесното јавување на старец Порфириј и исцелувањето на тешко-болната жена

Во книгата „Патувајќи низ градските ѕидови“, монахињата Порфирија, која во световниот живот била таксист, раскажува за чудесното појавување на светиот Порфириј и чудното исцелување...

„Ќе те чекам во Самтавро“ - чудо на старец Гаврил Ургебадзе

Ја запознав Елена Гетсазде на Аеродромот во Тбилиси (Грузија) сосема случајно. Taa ми го привлече вниманието со тоа што постојано се крстеше и ја...

Свети Пантелејмон направи чудо - ја исцели мојата болна жена

Раскажува отец Спиридон: „Во 1997 година мојата жена Марија беше бремена. При тоа имаше многу болки. Првите три месеци беше постојано во постела, без да...

Пресвета Богородица ме воскресна со силата на Син ѝ

Во декември 2004 година еден богат муслиман од Саудиска Арабија излезе пред средствата за јавно информирање и го раскажа следниов жив, трогателен настан што...

Воскреснување на еден нарко-зависник - чудо на преподобен Гавриил Ургебадзе

Овој настан се случил на 14 октомври 1998 год., на празникот Собор на Дванаесетте Апостоли во Мцхета, стариот главен град на Грузија. Раскажува Георгиј: Во тоа...

Скапоцената вазна

Исплашени лица, расплакани очи, страв, па дури и паника ги опфаќале децата во едно основно училиште, во Атинскиот реон Калифеја. Катерина, нивната школска другарка...

Бог е посилен од сè!

Овој настан се случил во очи на празникот на Крштението Господово (Богојавление), во едно далечно казахстанско градче. После претрпената тешка операција, во реанимација умирала...