Дали постиш?

3275
Author: Gabriel Toma Chituc

Дали постиш? Нахрани ги гладните, напој ги жедните, посети ги болните, не заборавај ги затворениците. Охрабрувај ги ожалостените и оние што плачат. Биди милосрден, кроток, добар, тивок, долготрпелив, незлопамтив, благочестив, искрен, побожен, па Бог ќе го прими твојот пост и во изобилство ќе ти ги даде плодовите на покајанието.

Свети Јован Златоуст

 

Previous articleВо деновите на Великиот Пост стави се во ред
Next articleЛитургија на претходно осветени Дарови во манастирот Донибрук