Во деновите на Великиот Пост стави се во ред

1858

Во наредните денови на Великиот Пост, стави се во ред, измирувајќи се со луѓето и со Бога. Биди понизен и плачи за својата недостојност и за својата гибел. Тогаш ќе добиеш прошка и ќе ја најдеш надежта за спасение. Срцето понизно и смирено Бог не го отфрла, без тоа никакви жртви и милостини нема да ти помогнат.

игумен Никон (Воробјов)

Previous articleПеснопеенија од Првата седмица на Великиот Пост
Next articleДали постиш?