Воскресение Христово во црквата Света Богородица – Пречиста, Ливерпул, Сиднеј

1089

Кога си слегол во гробот, Бесмртни, си ја разурнал силата адова, и си воскреснал како победител, Христе Боже, кој на жените мироносици им благовести: Радувајте се! Кој им даруваш мир на Твоите апостоли, а на паднатите им даваш Воскресение. (Кондак на Празникот, глас 8)

Христос Воскресна! Навистина Воскресна!

IMG_01 image-0-02-06-4a6c76fcbac12612183005a6e3e9b1788ac46a3b19bde0cd8e8f7a5bbe0eab77-V image-0-02-06-c58ab2c38467530227596568cd6ac7b2af6238638ca424eb5f00251ce0f91bba-V image-0-02-06-8bd0d1d7c2b59cd42a2da2c060c0d8861cba22da2e9760a9616d3aa35ccc3700-V image-0-02-06-c095c9c0e88a224d93f4624c2ec0bb69ca8294b7cae0a76f6aaab9f847544dd6-V image-0-02-06-c0838d8fbb864c2c0c6a29108d88224483f8e06110c8752c5dd7855b30559eb2-V IMG_02 IMG_03 IMG_2150 IMG_2151 IMG_2152 veligden_2image-0-02-06-711034c72fb75d4cb9fd1268917ea6b358688e526f8e54a507c82db2c3ea28a9-V 

Previous articleВоскресение Христово во црквата Свети Илија во Футскрај
Next articleСветол Понеделник – Втор ден Велигден во црквата Свети Илија во Футскрај, Мелбурн