Architecture

Од тековната изградба на новиот храм во манастирот „Свети Прохор Пчински“ во Донибрук

„Ако некој од браќата, од малодушност и нетрпеливост тагувал за тоа, што долго време нема да го предложат за мантија, јероѓаконски или јеромонашки чин,...

Од тековните градежни активности на новата црква „Свети Никола“ во Перт

Во Македонската Православна Црковна Општина „Свети Никола“ во Перт без застој се работи на новата црква на адреса 69 Angove St., North Perth. Завршени се...

Храмот како дом Божји и дом за молитва

Во раното христијанство, кога сѐ уште не постоеле храмови, заедничките богослужби се извршувале на отворено, а жртвите биле принесувани на подигнато место наречено –...

Започна малтерисувањето на внатрешноста на новоизградената црква во манастирот Донибрук

Уште еден благословен ден! На 16 ноември, 2017 година, започна малтерисувањето на внатрешноста на новоизградената црква во манастирот Донибрук. Оваа фаза, како дар за светиот Прохор...

Од тековната изградба на новиот храм во манастирот „Свети Прохор Пчински“ во Донибрук

Како еленот што се стреми кон водни извори, така се стреми кон Тебе душата моја (Пс. 41, 2)

Двојна радост – Благолепен храм на Свети Никола во Перт

Верните чеда при МПЦО Свети Никола, Перт, во ова 2017 - то Лето Господово, на самиот ден Велигден ќе имаат двојна радост. Радоста за Воскресението...

Уште еден благословен работен ден во манастирот Донибрук

Уште еден благословен работен ден на новата манастирска црква во Донибрук! На 18 август, 2018 година, во манастирот Свети Прохор Пчински во Донибрук, Викторија, група...