God’s Story: St. Elijah

https://www.youtube.com/watch?v=2T5gAXoerjw&feature=youtu.be Source: Crossroads Kids' Club

Мудриот гуштер – историја од животот на старец Пајсиј Светогорец

https://www.youtube.com/watch?v=3lwwWOZlQbk&index=31&list=PLRS_o9QRVP9gyVj_soAq20ksq8zyV-bb Преземено од You Tube каналот: Црковен Одбор Цапари МПЦ-ОА

Cветото Писмо

Едно дете сакаше да го види Бога. Во еден топол летен ден тргнало со својот татко во блиската шума. По патот имале сериозен разговор. -Татко,...

God's Story: John the Baptist

https://www.youtube.com/watch?v=7NMHOLPWeTM&feature=youtu.be Извор: Crossroads Kids' Club

Prayer to a child for his parents

Колку сум радосен Господи, кога се обраќам кон Тебе и Те молам замоите родители! Тие постојано се грижат за мене. Се трудат и соголема...

Девојче – маченица

Знаете ли дека во старо време, христијаните биле гонети и мачени од страна на идолопоклониците – неверниците и предавани на големи маки и казни?...

Вера и неверие

Теодор беше ученик во VII клас, но уште од мала возраст доби верско образование во семејството. Тој не остана слеп за прашањата на верата...