Велики Петок во црквата Свети Никола во Перт (Вечерна богослужба со изнесување на Плаштаницата)

1329

На 6 Април, 2018 година, на Велики Петок, утрото, во црквата Свети Никола во Перт,  се отслужи Вечерната богослужба на која се изнесе Плаштаницата со изобразеното Телото Христово и се положи во украсениот гроб.

Previous articleСлужба на Светите и Спасителни Христови Страдања во црквата Свети Никола во Перт
Next articleВелики Петок во манастирот Донибрук (Царски часови и Вечерна богослужба со изнесување на Плаштаницата)